📞 0400 225 140             ✉️ info@puhdistustiimi.fi 

Kuvassa ränni ennen puhdistusta.

Referenssit– sivulta näet lisää työmaitamme!

Rännien puhdistus on yksi kiinteistön tärkeimmistä vuosittaisista huoltotöistä. Mikäli kiinteistösi ympärillä on runsaasti puustoa voi olla, että rännien tyhjennys täytyy tehdä jopa kahdesti vuodessa, kalliita vesivahinkoja aiheuttavien tukoksien ehkäisemiseksi.
Ajankohdaksi kannattaa valita heti alkukevät, jotta lumen sulamisvedet pääsevät virtaamaan ränneissä vapaasti tai loppusyksy, kun suurin osa lehdistä on jo tippunut puista ja ovat innokkaina tukkimassa rännisi.

 

Miksi tyhjentää rännit (vuosittain)?

Tukossa tai tukkeutumassa olevissa ränneissä piilee useampi kosteusvaurioriski rakennukselle. Tukossa olevat rännit, jotka pitävät veden kourussa ruostuu ja kuluu nopeammin puhki. Vesi ennen pitkään moskan kerääntyessä myös tulvii rännin reunalta yli jolloin kosteusvaurioriskin lisäksi myös rakennuksen julkisivu kärsii.
Tiesitkö myös, että suurin osa kattojen ongelmista johtuu tukkiutuneista ränneistä ja kouruista!
Sanotaankin, että säännöllisillä tarkastuksilla ja huoltotöillä suurin osa suomalaisten talojen katto, julkisivu- ja kosteusvaurioremonteista seuraavat
yli 10 000€ laskut voisi helposti välttää!

Haluan laittaa tähän alle varoittavan esimerkkikuvan asiakkaan mökiltä, jossa tilanne oli seuraavanlainen:
 Puustoa tontilla todella paljon (puhdistamme jatkossa asiakkaan rännit kahdesti vuodessa).
– Rännit oli tyhjennetty osittain viimeksi keväällä 2020
– 2020 kesän ja syksyn aikana ränneihin oli pakkautunut valtava määrä moskaa ja syöksytorvi oli tukkeutunut
– 2021 alkukevään aikana lumien sulamisvedet eivät päässeet virtaamaan rännissä vaan tulvi reunalta yli valuen suoraan varastorakennuksen oven eteen ja edustalta sisään rakennukseen.
– Varaston lattia meni täysin pilalle ja myös seinät kärsivät mittavista kosteusvaurioista
– Voit tutustua tarkemmin tähän työmaahan tästä linkistä (tykkää samalla meidän Facebook- sivusta!)

Rakennuksessa olleesta pölkystä näkee hyvin vesirajan, joka oli ~20cm korkeudella

Miten tyhjentää rännit?

Rännit voi tyhjentää monella tapaa, joista perinteisin ja samalla ehkä uhkarohkein tapa on tikkaiden ja ämpärin avulla. Tikkaiden kanssa työskennellessä pitää olla todella varovainen ja toisessa kädessä ei kannata kantaa ämpäriä, mieluummin heität moskan suoraan rännistä maahan ja keräät ne jälkikäteen pois. Tikkaiden avulla tyhjentämistä voi harkita, mikäli talosi rännit ovat hyvin matalalla ja yletät niiden tasolle A-tikkailla, jolloin kaatuminen on epätodennäköisempää ja korkeus ei ole vielä päätä huimaava.

Rännien tyhjennys teleskooppivartisella räystäskourun puhdistajalla on turvallinen tapa minimoida tikkaiden käyttöä ja tyhjentää rännit suurimmaksi osaksi maasta käsin, mikäli rännit ovat tarpeeksi matalalla (4-5m). Räystäskourun puhdistustyökalua käyttäessä tulee huolehtia siitä, ettei tule työntäneeksi rännimoskaa epähuomiossa syöksytorveen. Räystäskourun puhdistajaa käyttäessä, rännimoska usein kasataan sellaiseen kohtaan ränniä, josta moska on mahdollisimman turvallista tyhjentää tikkaiden avulla. Näin saadaan minimoitua tikkailla työskentely minimiin. Räystäskourun puhdistajalla rännien puhdistaminen on kuitenkin vaikeaa, mikäli rännin kannakkeet ovat rännin sisäpuolella.

Katon kautta rännien tyhjennys on tehokas ja ammatinharjoittajienkin suosima tapa. Katolla on ehdottomasti huomioitava turvallisuus ja vähänkään korkeammalla olevalla ja jyrkemmällä katolla on käytettävä laadukkaita valjaita, jotta putoamisen uhka poistuu. Korkean paikan kammo ei ole mikään vanha legenda vaan se on otettava vakavasti ja oma jyrkkä tiilikatto ei välttämättä ole se oikea paikka siedättää tätä kammoa. Puhdistustiimi tyhjentää työmailla tarpeen vaatiessa myös osan ränneistä katon kautta käyttäen laadukkaita putoamisen estäviä valjaita.

Henkilönostimet ovat yksi huomattavasti turvallisempi, mutta arvokkaampi tapa tyhjentää rännit. Tällöinkin on tärkeää muistaa käyttää nostimessa ollessa laadukkaita valjaita. Henkilönostimen avulla on hyvä puhdistaa rännit mikäli talolle on luvassa muutakin remppaa, kuten seinien maalausta. Pelkästään rännien tyhjennystä varten henkilönostimen vuokraaminen tulee usein turhan kalliiksi.

Kuinka Puhdistustiimi puhdistaa rännit?

Axel puhdistamassa ~6 metriä korkealla olevaa ränniä

Kiva, kun hei kysyit! Niin, kuin edellä jo mainittiinkin niin puhdistamme välillä kohteissa osan ränneistä katon kautta käyttäen putoamisen estäviä valjaita, mutta pääosin työkalunamme käytämme märkä-kuivaimuria tai meidän termeillä ränni-imuria! Imuria varten meillä on 8 kappaletta 1.5 metriä pitkiä hiilikuituputkia, joiden avulla yllämme turvallisesti maasta käsin yli 10 metriin asti. Kevyiden hiilikuituputkien ansiosta imuria on helppo käsitellä korkeammissakin olosuhteissa ja perusteellinen rännien tyhjennys onnistuu kivuttomasti. Rännien puhdistuksen yhteydessä voidaan katolta poistaa kaikki muutkin kattoa ja sadevesijärjestelmää rasittavat roskat, ja tarvittaessa käsitellä katto sammaleenestoaineella. Lue tästä kokonainen postaus, kuinka Puhdistustiimi tyhjentää rännit.

Laadun ja hyvän asiakaskokemuksen varmistamiseksi otamme kohteista aina ennen ja jälkeen- kuvat ja lähetämme työn jälkeen raportin, joka sisältää muitakin huomioita kohteesta, kuten suositeltavia huoltotoimenpiteitä katolle tai sadevesijärjestelmälle. Tällöin asiakkaan ei tarvitse olla edes itse paikalla, mutta silti saa täyden varmuuden hyvin ja laadukkaasti suoritetusta työstä.
Rännien tyhjennyksen hinta on alkaen 249€ / kiinteistö ja siihen sisältyy 40 rännimetriä ja raportti! Tsekkaa TÄLTÄ SIVULTA koko hinnasto tai tilaa puhdistus suoraan alla olevasta painikkeesta. Muista 60% kotitalousvähennys!

Sydämelliset kiitokset kun luit tämän artikkelin.
– Jesse